Podzimní výlet

23.10.2011 21:52

 

Náš sbor letos opět naplánoval tradiční podzimní výlet, který jsme uspořádali první říjnový den. Tentokrát jsme se nevydali za žádnou historickou památkou či přírodní zajímavostí, ale za technikou, kterou člověk nevidí každý den.

Náš výlet jsme zahájili dvouhodinovou návštěvou největšího českého letiště Praha Ruzyně.  

 

Po úvodním seznámení s historií i budoucností letiště a po odbavení jsme projeli téměř celé letiště. Během exkurze jsme se na letištních plochách pohybovali v těsné blízkosti letadel a dokonce jsme stáli několik metrů od dráhy, kde právě probíhali odlety a přílety letadel, což byl pro většinu z nás nevšední zážitek.

 

Ale největším zážitkem z celého letiště, možná i z celého dne, pro nás byla návštěva jedné z nejmodernějších požárních stanic v ČR. Během hodiny strávené na stanici jsme viděli i Centrum fyzické zátěže, kde se provádějí zátěžové testy zde pracujících hasičů, ale většinu času jsme procházeli mezi zaparkovanou, pro nás nevídanou technikou. K největším a nejzajímavějším strojům patřilo velkokapacitní kombinované hasící auto zn. Rosenbauer určené pro letecký provoz, které nám bylo předvedeno v akci a měli jsme tak jedinečnou možnost vidět co všechno tento kolos umí.

 A některým z nás bylo dokonce umožněno se ve voze svézt.    

 

Po prohlídce letiště jsme se vydali do Motovelo muzea v Přerově nad Labem. Cestou jsme se ale zastavili naplnit prázdné žaludky ve známé hájence v Kersku z filmu Slavnosti sněženek a na výběr jsme měli co jiného než „šípkovou“ nebo „se zelím“. Po obědě a krátkém posezení jsme navštívili soukromé muzeum historických bicyklů a motorek s mnoha unikáty.

 

Následoval přesun do restaurace v Semíně u Troskovic, kde jsme náš výlet zakončili večeří a posezením u živé hudby. Cestou nás však čekalo překvapení, a to při zastávce na benzínové pumpě, kde jsme potkali zlatého slavíka Karla Gotta. Okamžitě začalo davové focení s tímto známým zpěvákem.

 

Během výletu jsme viděli a zažili hodně a myslím si, že kdo nejel, může jen litovat.

Už teď se těšíme na další výlet.

SDH Roveň

 

Více fotografií najdete zde.